Hur går testet till?
Våra PCR- och Antigentest utförs av vår erfarna vårdpersonal. Testerna utförs genom provtagning i näsan och visar förekomst av SARS-CoV-2, dvs viruset som orsakar sjukdomen covid-19. Om provet är negativt så utfärdar vi ett reseintyg på engelska, signerat av legitimerad läkare, tillsammans med tidpunkt för provtagning, analyssvar och dina personuppgifter. Om provet är positivt så kommer du kontaktas av ansvarig läkare, som svarar på dina frågor samt informerar dig om förhållningsregler mm.

Hur snabbt får jag svar med reseintyg?
Tar du ett PCR-test så får du svar inom 24h. Vid Antigen-test så får du svaret inom 12h (men oftast mycket snabbare än så). Provsvar och intyg får du via mail.

Vad är skillnaden mellan PCR och Antigen?
Ett PCR test är det mest pålitliga och exakta testet för att diagnostisera COVID-19, då det reagerar på väldigt låga virusnivåer samt kan upptäcka fragment av virus även efter att du inte längre är infekterad. Ett antigentest letar efter ett protein specifikt för COVID-19 som ansamlas i den infekterade
individens näsa eller svalg. Fördelen med antigentest är att det kan påvisa aktiv sjukdom snabbt och kräver inte laboratorieanalys, vilket ger ett mycket snabbare svar

Kan jag få ett reseintyg om jag saknar svenskt personnummer?
Ja.

Behöver mitt barn ett reseintyg?
Vissa länder kan ställa krav på att barn ska kunna uppvisa ett intyg på ett negativt covid-test. Kontrollera vad som gäller för det land du ska resa till på Sweden Abroad.

Vilket laboratorium samarbetar ni med?
Alla våra PCR-prov skickas till Synlab Medilab för analys.

Är ert Antigentest EU-godkänt?
Ja, vi använder oss av det nya NewGene-testet som dessutom är mycket behagligare än andra tester, och som självklart också är godkänt av Läkemedelsverket samt rekommenderat av Folkhälsomyndigheten.

Om du har fler frågor så är du välkommen att maila oss på info@curevo.se eller kontakta vår support på telefonnummer: 08-65 97 000.

Kontakta oss

Vad söker du?

Skicka in spontanansökan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi använder cookies för att spara viss information. När du använder vår hemsida godkänner du detta. Läs vår Integritetspolicy här.

×